10 mars 2011

Tre bonusdager i Vestfjellet

Oppstart på to større jobber ble utsatt en uke, så da passet det veldig bra å ta noen ekstra dager på fjellet.
Planen var å ha base på Storkvelvbua å kjøre fine dagsturer fra der.
Fikk fine turer med utgangspunkt fra Storkvelven, fikk også kjørt en god del usporet, fin lederhund trening.
Jeg fikk også trenet mye på engelsken min, for jeg hadde besøk av 4 fra Tyskland første døgnet på bua.Arvid Kampesveen har bygd så fint hundehus oppå der, så de fire tispene mine var så heldige å få sove inne der om natta.
Det var bra at dem fikk sove inne, for natt til onsdag var det full snøstorm på fjellet. Det var for det meste fint vær på dagtid, men dårlig på nettene.

Snøen bærer godt fra 1100 meter og oppover, men bryter igjennom lenger nede enda.
Jaggu lite snø i området her nå, jeg har aldri på denne tiden av året sett så lite med snø.
Kommer det ikke mere snø før påske, så tru jeg det kan bli dårlig skiføre her i år.

Turen hjem på onsdag synes jeg var kolosal fin, for stormen på natten hadde pusset bort alle spor, så nå synte det ikke spor av folk eller dyr.
Forøvrig så såg jeg egentlig mye rupe på turen, fløy opp 4-5 stk litt her og der innover fjellet.
Veldig moro, for da våkner hundene opp fra dvalen å setter bra fart i spannet.

Er veldig fornøyd med spannet mitt nå, etter at jeg har solgt 4 av hundene mine, synes nå at jeg har et godt spann til å dra på tur med.
Nå har jeg en gjeng som jeg stoler 100% på, en gjeng som fungerer kjempe fint i sammen.
Er mye enklere alt da, for denne gjengen kan jeg slippe løs når vi kommer fram til hytta, strekke opp langkjettingen og kalle inn en etter en på kommando.
Å så er det godt å vite at så lenge jeg har Ria i front så finner vi fram dit vi skal samme hvilket vær vi får, hun tar ansvar å leder spannet trygt og godt fram dit vi skal. Litt sær er hun, men det på en litt god måte. Det fungerer best når vi kjører på ukjente plasser, for er vi på kjente plasser så tar hun ofte sine egene valg. Hun skal støtt til Nordbua, samme f..... om vi har kjørt fra Skei på G-maraton å vi kommer i nærheten av Nordbua, ja da hopper hun av sporet å starter med å brøyte i retning Nordbua:)

Til helgen starter Finnmarksløpet. Blir ekstra moro å følge med i år, da to av hundene jeg solgte i vinter  skal løpe i spannet til Ronny Frydenlund. Så dette er nok nærmeste jeg kommer en deltagelse i Finnmarksløpet :)

Ingen kommentarer: