28 mars 2011

Helgetur i nasjonalparken

Reiste til fjells på kvelden fredag. Jeg stakk en tur innom Nordbua på tur innover, for jeg viste at
Stig Sveen og Asbjørn Hundere låg inn på der.
Etter at jeg ble påspandert mye godt drikke fant jeg ut at jeg like så godt kunne ta første natta i Nordbua.
Dagen etter tok jeg en kjempe fin tur inn til Plankebua, kjørte så videre i gjennom Langsudalen og opp baksiden til Storkvelvbu.
Det er første gang jeg har kjørt hundespann i gjennom Langsudalen, synes det var en sterk opplevelse. Med det fine været å et hundespann som fungerte så bra i sammen med den fine naturen innover her, så må jeg innrømme at tårene rant nedover kinnet mitt. Der jeg sto på sleden min innover Langsudalen følte jeg meg som den rikeste personen i verden, med et stort smil om munnen og med tårer i øynene.

Fikk kjørt mye usporet med hundene, å endelig fikk jeg bekreftet at Ria snart er på høyde med min gamle lederhund Panter, for nå går hun kjempe bra usporet som kommando leder.
Hun har begynt å lese godt terrenget, å tar smarte veivalg uten at jeg må gi kommando, å må jeg gripe inn så lystrer hun mine kommandoer.
Det var fint skareføre i fjellet nå, men snøen er snart borte. Jeg kjørte på mye barmark på turen, så en periode til med mildvær blir det snart umulig å kjøre slede i området her. Riktignok så var det igjen en del snø i området Langsua, Plankebu, men fra Leppe til Storkvelvbu er snøen snart borte.
Stakk en tur innom Leppbua på tur hjem søndag, der fikk jeg kaffe av min gode turvenn Øyvind Solberg som låg der med kone og barn.

Ingen kommentarer: